menu close menu

Великопосні реколекції

1007У храмі св.Софії 14 квітня 2016р.Б., розпочалися великопосні реколекції які провадить о.Ярослав Заричанський. Отець реколектант наголосив на важливість наближення людини до Бога через молитву, читання і розважання над Словом Божим та примирення через св.Тайну Сповіді.
Реколекції — походить від лат. recollection, що означає відновлення. Церква пропонує робити час від часу реколекції — перегляд свого життя, думок, вчинків, чого у душі забагато, а чого, можливо, не вистачає; мо же, щось треба здобути, а чимось, можливо, поділитися.
Апостол Петро після того, як Дух Святий зійшов на нього, своєю однією проповіддю спричинився до охрещення 3 тисячі людей. Важливо кожному задуматись над питанням: «Хто я є?». Не над тим, що я роблю, скільки беру, скільки даю, а хто я насправді є. Адже те, що ми робимо, може бути великим в очах наших батьків, друзів, але в очах Божих воно є мізерним. Не дивімось на себе під кутом: скільки я жертвую чи роблю, а під кутом — ким є той, хто діє так, чи інакше. Богові «не потрібно» те, що ми робимо, а потрібні ми. А п.Мар’ян Мацех музичним супроводом та виконанням духовних пісень впроваджував вірних нашої парафії у ще глибше переживання цих реколекційних наук.

Під час другого дня реколекцій у нашій парафії на тему: «Церква потребує сердець відкритих на Боже Милосердя», отець реколектант звернув нашу увагу на перепони, які часто стоять на перешкоді нашої розмови з Богом. Ці перешкоди створює сама людина, тому їх можна позбутись чи уникнути. Піст – це особливий час для нашого духовного вдосконалення, також це час, коли варто звернути увагу на щирість нашої молитви, її спосіб та можливості. Апостол Яків у своєму посланні зазначає: «Ре вна молитва праведника має велику силу» (Яків 5, 16). Часто молячись роками не отримуємо того, що просимо. В чому ж, причина? Отець Ярослав Заричанський зазначив, що однією із причин невдачі нашої молитви є невизнані наші гріхи. Бог є досконалий, і невизнаний гріх з нашої сторони блокує зв’язок з Ним. Якщо ми толеруємо гріх у нашому житті, то він віддаляє від Бога, якщо проклинаємо, нарікаємо на все, то під час молитви наше серце просто не здатне дякувати за те що маємо, радіти з цього. І як результат наша молитва стає безсилою. Також під час реколекційних наук ми разом молились Хресну Дорогу, яку для нас приготували наші найменші парафіяни разом з о. Михайлом Кушніром. Наші талановиті діти донесли нам події, що відбувались під час шляху Ісуса Христа на Голгофу. Шляху сповненого болю і страждання, але також і надії на вічне життя.  1008

14.04.2016 | Новини | 0

Leave a reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*