menu close menu

ЯК ПРАВИЛЬНО СПОВІДАТИСЯ ?

1506595245_pope-francis-hearing-confession

 

Ви коли-небудь виходили із сповідальні з питанням: «Чи все я зробила правильно?» 

Над таким питанням пропонує задуматись сестра Тереза Алітейя Нобл FSP. Вона попросила поради у 10 священиків, як саме зробити власну сповідь пліднішою.

Я би так хотіла почути сповіді інших людей…

Не хвилюйся, я не підслуховую сповіді у монастирі. Я лише вважаю, що змогла б дечого навчитись, вислуховуючи сповіді інших.

Протягом кількох років приймаючи Тайну Покаяння, я все ще не відчуваю, що знаю, що роблю. Іноді я виходжу зі сповідальні із запитанням: “Чи правильно я все зробила? Чи повинна я бути більш конкретною? Чи була я досить чесною?”

І одного дня, після своєї сповіді, я подумала: “Я знаю, я запитаю поради від священиків, вони ж вислуховують сповіді інших все життя”

І ось, що вони сказали:


1) Роблячи іспит сумління, ми зустрічаємося з нашими гріхами, але коли ми йдемо до сповіді, ми зустрічаємося з Божою любов’ю, милосердям і прощенням. о. Брайан Брукс

 

2) Розповідаючи про те, скільки часу пройшло з вашої останньої сповіді, коротко розкажіть священику про себе (ви самотні, зустрічаєтеся, одружені/заміжні, черниця або священик?) Якщо ми знаємо вашу ситуацію, це допомагає нам дати вам пораду. о. Шон Донован


3) Гріхи – це погані рішення, а не неприємні емоції; тому, сповідайте свої гріхи, а не ваші емоційні стани. о. Габріель Мошер OP

4) Здійснений гріх – це злочин перед Богом, але гріх, визнаний у сповіді – це Пісня Богові. Отже, коли ви сповідуєте свої гріхи священику в Таїнстві Примирення, знайте, що ви також співаєте хвалу Богу за Його велику милість. о. Даміан Ференц

5) Часта сповідь – повчання для священика і добро для вашої душі. Гріхи, особливо глибоко закорінені і звичні, вимагають терпіння і наполегливості. Ніколи не здавайтеся, незалежно від того, скільки разів ви зробили один і той же гріх. Сповідь – це Таїнство Зцілення; як і фізичні рани, духовні рани вимагають часу для повного зцілення. о. Метью Госсетт

 

6) Сповідь – не стільки про те, які погані є ви, скільки про те, який хороший є Господь. о. Джеймс Мартін SJ

7) Священик схожий на лікаря: коли ви йдете до лікаря, ви розповідаєте йому про те, що вас турбує, більш-менш докладно, щоб він знав, як краще лікувати вас. І пам’ятайте: він бачив багато пацієнтів з такими ж симптомами. Повірте йому, послухайте його ради, і ви скоро видужаєте! о. Ентоні Гербер

8) Бог бажає простого, смиренного визнання гріхів. Йому не потрібен художній роман. Він уже знайомий з ним. Гордість і недолік каяття іноді ховаються за нашу багатослівність. Коли ми говоримо просто і ясно, називаючи наші гріхи – це смерть для гріха і воскресіння в прощенні. о. Джошуа Уітфілд

9) Просто йдіть, не дивлячись ні на що. Божа любов сильніша за наші гріхи. бр. Джеффрі Міклер SSP

10) Для багатьох людей кращою порадою для більш плідної сповіді була б зміна погляду на неї: із абстрактного перерахування гріхів на оновлення відносин з Богом. о. Меттью Шнайдер

І бонус!

Сповідь – це не просто усунення гріха. Це зустріч з Христом. бр. Марк Менегатті OSA

Aleteia

09.10.2017 | Цікава | 0

Leave a reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*